دلمه قارچ با مرغ یا همان قارچ شکم پر از خوش مزهترین نوع دلمه میباشد، این غذا را میتوان در دسته پیش غذاها و یا فینگرفودها قرار داد. همچنین این غذا برای کودکان بسیار مناسب است. به دلیل داشتن قارچ و مرغ که از برترین مواد گروه پروتئینی محسوب میشوند، ارزش غذایی بسیاری را به خود اختصاص داده اند. دلمه قارچ این قابلیت را دارد که بتوانید مواد اولیه آن را متناسب با سلیقه و ذائقه غذایی خود تغییر داده و مواد آن را کم و یا زیاد کنید. دلمه قارچ به دلیل طعم خوب و خواص فراوان بین کودکان به محبوبیت رسیده است. قارچ به دلیل داشتن ویتامین D بسیار در جلوگیری و شیوع سرطانها در بدن نقش دارد. به علاوه این ماده خوراکی مفید در درمان بیماریهایی از جمله دیابت، کم خونی و فشار خون و همچنین کاهش وزن مناسب، کنترل جذب مواد غذایی برای بدن و تقویت استخوانها اثر گذار میباشد. قارچها در انواع پلوها و خورشها توسط افراد به مصرف میرسند.
مناسبترین روش مصرف قارچ در زمینه بهداشتی پخت آن ذکر شده است؛ چرا که با پختن و حتی بخارپز کردن قارچ به جای سرخ کردن میتوان بسیاری از خواص و ارزش این ماده را حفظ کرد. باید در تهیه قارچ از بازار برای این نوع غذا قارچهای متوسط، سفت و سالم را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که قارچ استفاده شده در این دلمه از قارچهای خوراکی است و با قارچهای سمی و مضر که باید از آنها اجتناب کرد، تفاوت دارد.
مواد لازم
قارچ: نیم کیلوگرم
سینه مرغ: ۱ عدد
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد
فلفل دلمه ای: ۱ عدد
پنیر موزارلا: ۲۰۰ گرم
سس گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
موادلازم برای سس:
آرد: ۳ قاشق غذاخوری
شیر: ۱ پیمانه
کره: ۵۰ گرم
مراحل پخت
۱. ابتدا سینه مرغ را به قطعات کوچک و مناسبی خرد کنید.
۲. سپس آن را همراه با روغن زیتون و پیازی که به قطعات ریز خرد کرده اید، در تابهای ریخته و روی حرارت ملایم تفت دهید.
۳. بعد از تفت مواد ادویههای لازم را به مرغ تفت داده شده اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا بخارپز شوند.
۴. چند دقیقه بعد فلفل دلمهای و سس گوجه فرنگی را نیز اضافه کنید.
۵. در این بخش قارچهای شسته شده را خشک کنید و دسته آن را جدا کنید تا داخل قارچ خالی شود.
۶. برای تهیه سس: ابتدا کره را در ظرفی بریزید تا آب شود.
۷. سپس آرد را اضافه کنید و با کره خوب مخلوط کنید.
۸. پس از آنکه کره و آرد خوب مخلوط شدند کم کم شیر به دمای محیط رسیده را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
۹. پس از انکه تمام شیر را اضافه کرد هر ادویه و گیاه معطری که دوست دارید را اضافه کنید و مجدد سس را هم بزنید تا به غلظت مورد نظر برسید.
۱۰. سپس داخل قارچهای آماده شده را با مواد اولیه پر کنید و روی آن را ابتدا با سس تهیه شده و بعد پنیر موزارلا بریزید.
۱۱. فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید.
۱۲. قارچها را داخل سینی فر بگذارید.
۱۳. ۲۰ دقیقه بگذارید دلمهها بپزد.
۱۴. دلمهها را از فر خارج کنید و بعد از خنک شدن نوش جان کنید.
منبع:سایت برترین ها
رئیس پانزدهمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان ایران، با بیان اینکه تغذیه سالم باعث تکامل مغز کودک میشود، گفت: چاقی و اضافهوزن مادران، میتواند باعث بروز سندرم متابولیک و چاقی در کودک شود!
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر علی اکبر سیاری، رئیس پانزدهمین کنگره کودکان و نوجوانان ایران، با بیان اینکه تکامل مغز، مهمترین بخش سلامتی کودک است، اظهار کرد: هنگام تولد، 100 تریلیون سلول عصبی وجود دارد که هر سلول، 1000 سیناپس دارد و توانمندی بالقوه مغز، مرتبط با این سیناپسها است.
وی افزود: تغذیه سالم، بهخصوص در سه سال اول زندگی، نقش بسیار مهمی در تکامل مغزی کودک دارد، بهطوری که اگر تغذیه مناسب وجود نداشته باشد، بسیاری از این سیناپسهای عصبی از بین میروند.
سیاری با بیان اینکه کودکان دچار سوء تغذیه تعداد سیناپسهای کمتری نسبت به کودکان سالم دارند، هشدار داد: میزان ید، آهن و ویتامینهای غذای کودک، میتواند بر بهره هوشی او اثر بگذارد.
وی با هشدار نسبت به افزایش شیوع چاقی و اضافهوزن در جهان، خاطرنشان کرد: طبق پیشبینیهای صورت گرفته، اگر روند کنونی تا سال 2025 ادامه پیدا کند، حدود 11 درصد کودکان زیر پنج سال، دچار اضافهوزن و چاقی خواهند شد.
رئیس پانزدهمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان ایران هشدار داد: مطالعات نشان داده است که چاقی و اضافهوزن مادران، میتواند باعث بروز سندرم متابولیک و چاقی در کودک شود!
وی با اشاره به تاثیر عوامل ژنتیکی در ابتلا به چاقی، تصریح کرد: تاکنون 300 ژن بهعنوان ژنهای دخیل در چاقی شناخته شدهاند؛ بنابراین یکی از عوامل چاقی، ژنتیک است.
سیاری افزود: سایر عوامل چاقی و اضافهوزن، شامل مصرف برخی داروها، رژیم غذایی ناسالم، کمتحرکی، ساعت خواب و مشکلات روحی است.
وی با بیان اینکه 76 درصد علت مرگ در جهان، NCD (بیماریهای غیرواگیر) است، یادآور شد: دیابت، سندرم متابولیک، پوکی استخوان، افسردگی، مشکلات قلبی، نقرس، بیاختیاری ادرار از عوارض چاقی و عواملی برای کاهش کیفیت زندگی فرد و افزایش مرگومیر هستند.
ضرورتافزایش آگاهی جامعه نسبت به تغذیه کودکان
دکتر غلامرضا خاتمی، عضو کمیته علمی پانزدهمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان ایران، با تاکید بر اهمیت توجه به تغذیه سالم در 1000 روز اول زندگی، اظهار کرد: بهعلت گستردگی مواد غذایی، اگر عناصر غذایی مختلف، با کیفیت و حجم کافی به بدن کودک نرسند، مشکلات جدی ایجاد میشود.
وی سخنان خود را با ارائه مثالی ادامه و هشدار داد: کمبود آهن باعث کاهش یادگیری و مشکل در انجام تکالیف مدرسه در کودکان میشود؛ در صورت کمبود کلسیم، پوکی استخوان در آینده ظاهر میشود و اگر میزان پروتئین غذای کودک به میزان کافی نباشد، سوء تغذیه رخ میدهد.
وی با انتقاد نسبت به پایین بودن آگاهی جامعه نسبت به مسائل تغذیهای، تصریح کرد: با وجود برگزاری جلسات متعدد درباره تغذیه کودکان، هنوز شاهد اشتباهات متعدد در تغذیه کودکان جامعه خود هستیم، بنابراین امیدواریم با ادامه فعالیتهای علمی و همکاری متخصصین تغذیه و پزشکان، آگاهی جامعه را نسبت به مسائل تغذیهای افزایش دهیم.
منبع: خبرگزاری تسنیم
نان و شیرینی و بسیاری از خوراک های ایرانی و فرنگی برای طبخ شدن نیاز به آماده کردن خمیر دارد. خمیرها انواع مختلفی دارند که این تفاوت به علت کم و یا زیاد شدن برخی از موارد در آن است .
تهیه خمیر در تمامی شیرینی فروشی ها و در بسیاری از رستوران ها رایج است.
خمیر گیر 15 کیلویی
خمیر گیر 15 کیلویی برای آماده سازی انواع خمیرها در خانه میتواند مناسب باشد زیرا حجم آن به نسبت دیگر محصولات کمتر است.
هم چنین اگر شما یک شیرینی فروشی کوچک و یا یک رستوران تازه تاسیس دارید این محصول برای شما مناسب خواهد بود. همان طور که از نام این دستگاه پیدا است به علت حجم کمی که دارد فضای کمتری را نیز اشغال خواهد کرد.
خمیر گیر 30 کیلویی
در بسیاری از رستوران های فست فودی خصوصا رستوران هایی که انواع پیتزاها در منوی آن ها وجود دارد ، تهیه یک خمیر گیر با ظرفیت مناسب حائز اهمیت است.
تهیه یک خمیر نرم و لطیف پیتزا میتواند تاثیر بسیار زیادی در طعم غذا داشته باشد .در رستوران هایی که کیفیت غذا برایشان مهم است ، نان ساندویچ ها و برگر ها را نیز خودشان طبخ میکنند .برای آماده سازی تمامی این موارد شما نیازمند یک خمیر گیر 30 کیلویی می باشید .
برخی از شیرینی ها هستند که باید همیشه به صورت تازه خورده شود بنابراین تهیه آن ها در حجم بالا یک چالش محسوب می شود زیرا اگر تمامی آن فروش نرود شما با ضرر مواجه می شوید.
خمیر گیر 20 کیلویی برای تهیه خمیر با حجم کم بسیار مناسب بوده و شما میتوانید هر بار خمیر تازه تهیه کنید.
نانوایی ها جز آن دسته از مکان هایی هستند که نیاز دارند حجم بالایی از خمیر نان را به صورت یکجا تهیه کنند . پس به یک خمیر گیر با حجم بالا نیازمند هستند. خمیر گیر 120 کیلویی با ظرفیت بالایی که دارد ، به شما این امکان را میدهد که در حجم بالا خمیرهای مختلف مانند نان و شیرینی را تهیه کنید .
خمیر گیر 60کیلویی به نسبت دیگر ظرفیت های خمیر گیر ها یک حد متوسطی دارد . تنواع در انواع ظرفیت ها این امکان را به خریدار میدهد که حق انتخاب داشته باشد . هم چنین نزدیک بودن این ظرفیت ها به هم و اندک اختلاف میان آن ها کار را بسیار آسان تر کرده . شما میتوانید با یک انتخاب هوشمندانه نیاز خود را در این زمینه بر طرف کنید.
ویتامین D یکی از ریزمغزیهای مهم در بدن است که منبع اصلی آن، آفتاب است. با توجه به گرما و روزهای طولانی آفتابی خوزستان، تصور میشود که مردم این استان با کمبود ویتامین D مواجه نیستند در حالی که بنا به گفته مسئولان بهداشتی استان، ۶۸ درصد مردم خوزستان مبتلا به کمبود ویتامین D هستند.
مهنوش صاحبدل مسئول دفتر بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان در خصوص وضعیت کمبود ویتامین D در خوزستانیها اظهار کرد: ۹۲ درصد زنان باردار، ۳۶ درصد کوکان ۱۵ - ۲۳ ماهه،۷۵ درصد کودکان ۶ ساله، ۷۱ درصد نوجوانان و ۶۸ درصد میانسالان اقلیم جنوب خوزستان و اهواز و حومه کمبود ویتامین D دارند.
وی ادامه داد: همچنین ۷۸ درصد زنان باردار، ۳۱ درصد کودکان ۱۵ - ۲۳ ماهه، ۵۹ درصد کودکان ۶ ساله، ۷۷ درصد نوجوانان و ۵۴ درصد میانسالان در اقلیم شمال خوزستان به کمبود ویتامین D مبتلا هستند.
مسئول دفتر بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به علائم کمبود ویتامین D اظهار کرد: علائم کمبود ویتامین D در بسیاری اوقات مبهم و غیر اختصاصی است و به همین علت، این عارضه دیر تشخیص داده میشود.
وی بیان کرد: بدیهی است که کمبود ویتامین D زنان باردار عوارض جدیتر و قابل توجهتری داشته باشد که میتواند سلامتی مادر باردار و حتی سلامتی جنین و نوزاد آینده را تهدید کند.
صاحبدل افزود: علائم کمبود این ویتامین در کودکان و بزرگسالان قدری متفاوت است. این علائم در بزرگسالان عبارت است از درد مبهم و پراکنده در تمام بدن، ضعف کلی بدن و ضعف در ایستادن و بالا رفتن از پله و در مراحل پیشرفتهتر لنگیدن، درد استخوان به ویژه در دنده، مفصل ران، کف پا و ران.
وی با اشاره به عوارض کمبود ویتامین D، گفت: از مهمترین پیامدهای کمبود ویتامین D میتوان به راشیتیسم در کودکان، پوکی استخوان در بزرگسالان، اختلال در رشد قدی کودکان و نوجوانان، افزایش ابتلا به آسم و آلرژی، افزایش خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای خودایمنی از جمله بیماری MS را نام برد.
مسئول دفتر بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به علل کمبود ویتامین D، بیان کرد: عدم مکملیاری با این ویتامین در کودکان زیر ۲ سال، کمبود ویتامین درربدن مادر برای کودکان شیرخوار، رژیم غذایی گیاهخواری، مصرف کم شیر و لبنیات، عدم استفاده از نور مستقیم آفتاب ( به دلایلی مانند آلودگی هوا، هوای ابری و استفاده از کرم ضد آفتاب) از مهمترین دلایل بروز کمبود ویتامینD هستند.
وی در خصوص درمان این این کمبود ویتامین، بیان کرد: استفاده از مکملها طبق تجویز پزشک راه درمان کمبود ویتامین D است.
صاحبدل افزود: مهمترین منبع تامین ویتامین بدن سنتز پوستی است و در افراد زیر ۷۰ سال ۸۰ تا ۹۰ درصد ویتامین D از طریق تابش نور مستقیم آفتاب بر پوست ایجاد میشود. همچنین مواد غذایی به طور طبیعی مقدار کمی ویتامین D دارند. ماهیهای چرب مثل سالمون، ساردین و روغن کبد ماهی منابع غذایی غنی از ویتامین D هستند. به مقدار کم و متغیر نیز در کره، خامه، زرده تخم مرغ و جگر ویتامین D وجود دارد.
مسئول دفتر بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به راههای پیشگیری از کمبود ویتامین D، گفت: قرار گرفتن در معرض نور (صورت و دستها به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه و به مدت دو تا سه بار در هفته در ماههای زمستان در معرض نور مستقیم آفتاب قرار گیرد) ویتامین D مورد نیاز تامین میشود. البته جهت اجتناب از اثرات زیانبار نور خورشید به خصوص در تابستان، باید در ساعات نزدیک ظهر (۱۱ صبح تا ۱۶) از مواجهه با نور خورشید اجتناب شود.
منبع:سایت برترین ها
طرز تهیه مربای هویج :
برای طرز تهیه ی مربای هویج، هویج را از شب قبل رنده کنید و در یک قابلمه ی لعابى بریزید و داخل آن هل را بریزید و روى آن شکر ریخته و بدون اینکه آن را هم بزنید درب آن را بگذارید و آهسته قابلمه را کنار بگذارید تا زمانی که بخواهید مربا هویج را بپزید.
بعد از حدود 12 ساعت بعد درب قابلمه را بگذارید و آن را روى حرارت خیلی ملایم بگذارید و اجازه دهید شکر آرام آرام ذوب شود و هویج از زیر آرام آرام بپزد که حدوداً یک ساعت زمان لازم دارد، می توانید از شعله پخش کن استفاده کنید (شکر را هم نزنید) در این روش پخت مربا هویج آب احتیاجى نیست و مربا خودش آب می اندازد.
در آخر که مربا قل هاى ریز زد آب لیمو و یا جوهر لیمو را اضافه کنید و بعد از ده دقیقه چوب دارچین، زعفران، گلاب، جوز هندى و وانیل ( 1/4 قاشق چاىخورى فلفل قرمز در صورت تمایل، نگران نباشید مرباى شما تند نخواهد شد) را بریزید و از روى حرارت بردارید و بهتر است تا 24 ساعت در همان قابلمه بماند اما درب آن را نگذارید و روى قابلمه یک دستمال بزرگ و سنگین مانند حوله بیاندازید تا زمان خنک شدن عرق نکند، و بعد از اینکه خنک شد و مطمئن شدید که مربا شکرک نزده آن را داخل شیشه هاى تمیز و کوچک بریزید و در یخچال قرار بدهید، توجه داشته باشید که هل و چوب دارچین را از مربا جدا نکنید. برای طرز تهیه مربا هویج، ابتدا هویج رنده شده را با آب شکر مخلوط کنید و داخل قابلمه بریزید و روی گاز قرار بدهید و اجازه بدهید به قوام بیاید، سپس پوست پرتقال و هل را اضافه کنید و بگذارید به مدت 30 دقیقه دیگر بپزد تقریبا زمان پخت 2 ساعت طول می کشد زمانی که مربای هویج شما غلظت پیدا کرد نه زیاد سفت و نه زیاد شل باشد، اگر زیاد سفت شود مربا شکرک می زند و اگر شل باشد کپک می زند، پس حواستان باشد به غلظت متعادل رسید خاموش کنید.
و در آخر یک قاشق آبلیمو بریزید و زمانی که خنک شد آن را درون شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
می توانید از خلال هاى تازه پوست پرتقال هم در مرباى هویج استفاده کنید (به اندازه ی 1/2 پیمانه ) و یا دو قاشق غذاخوری خشک آن، که البته باید بعد از کمى جوشاندن و قرار دادن در آب سرد براى چند ساعت و تعویض مرتب آب آن استفاده کنید.
پوست پرتقال را 3 بار داخل آب بجوشانید تا تلخی آن ها از بین برود.خلال بادام و پسته هم در مرباى هویج عالی می شود و مربا را زیبا می کند، در صورت تمایل اواخر پخت از هر کدام یک قاشق غذاخوری به مربا به صورت خشک اضافه کنید.
در صورتى که مرباى هویج با حرات کم و یکنواخت پخته شود شکرک نخواهد زد.و اگر شکرک زد مربا را دوباره روى حرارت قرار دهید با 100 میلى گرم آب معمولى براى مدت پنج دقیقه جوشانده و از روى حرارت بردارید. و بعد از اینکه خنک شد در ظرف ریخته و کنار بگذارید.
بهتر است مرباها را در ظرف لعابى درست کنید و از قاشق چوبى استفاده کنید تا خوش رنگ تر شود.
بهتر است مرباى هویج را بعد از پخت براى مدت 24 ساعت در همان قابلمه نگهدارید تا اگر شکرک زد، دوباره آن را با کمى آب یا گلاب بجوشانید.
منبع:سایت بیتوته