غذا اولین و مهم ترین نیاز ما در زندگی است . بدون وجود غذا ما تا چند روز بیشتر نمیتوانیم زندگی کنیم اگر غذایی که ما میخوریم از نظر کیفیت مطلوب نباشد سلامتی ما آسیب خواهد دید و قطعا این آسیب بروز خواهد کرد و ما آن را خواهیم فهمید .
اگر غذایی که ما مصرف میکنیم نیاز بدنی ما را تامین نکند قطعا ما ضعیف خواهیم بود و نه تنها انرژی مورد نیاز برای انجام کارهای روزمره خود را نخواهیم داشت بلکه باعث اضافه وزن ما هم خواهد شد.
برای طرفداران غذاهای گوشتی استیک بهترین گزینه است . استیک به درجات مختلفی پخته میشود از خام تا پخت کامل همچنین استیک مرغ نیز از طرفداران زیادی برخوردار است. استیک با دورچین سبزیجات کبابی مختلفی سرو می شود.
استیک پز وسیله ی بسیار مناسب برای پختن این غذای لذیذ است .هم چنین علاوه بر گوشت شما میتوانید انواع سبزیجات را نیز طبخ کنید.
نان یکی از مهم ترین بخش در غذاهای ایرانی است . بسیاری از غذاهای ایرانی با نان سرو میشود هم چنین شیرینی ها نیز بسیار پرطرفدار هستند و خوردن آن بعد از غذا بسیار دلچسب است .
همه ی این ها نیازمند داشتن یک خمیر گیر 40 کیلویی می باشد . شما به کمک این ابزار میتوانید خمیر یک شیرینی و یا یک نان خوشمزه را تهیه کنید.
پیتزا یکی از محبوب ترین غذاها است و این محبوبیت روز به روز در حال افزایش است.
پیتزا ها ترکیبات متنوعی دارند که همین امر باعث شده همه ی سلیقه ها را در بر بگیرد و کمتر کسی باشد که ادعا کند این غذا را دوست ندارد .
اما این محبوبیت برای رستوران های صنعتی ممکن است مشکل ساز باشد زیرا تهیه تعداد زیادی از پیتزا در مدت زمان کم میتواند یک چالش باشد .
با روی کار آمدن دستگاه فر پیتزا ریلی شما میتوانید تعداد زیادی ظرف پیتزا را در مدت زمانی کم تهیه کنید .بدین صورت شما میتوانید هم زمان سفارش چندین مشتری را آماده کنید .
شاید شما جز آن دسته از افرادی باشید که میخواهید غذا را در محیط خانه خود و یا جایی بیرون از رستوران میل کنید .
تقریبا تمامی رستوران ها غذا را به بیرون هم میفرستند .آن ها برای این کار یک باکس موتور تهیه میکنند .غذا در این وسیله تا زمانی که به دست شما برسد تازه میماند. و شکل غذا نیز تغییر نمیکند.
خرید وسایل دست دوم همواره برای کسانی که تازه می خواهند یک کار را شروع کنند یا کسانی که بودجه چندانی ندارند مناسب است زیرا با یک قیمت کمتر میتوانند وسیله ی مورد نیاز خود را تامین کنند.
خمیر گیر نانوایی دسته دوم وسیله ای است برای تهیه خمیر نان و یا شیرینی . فقط باید در نظر داشته باشید که در خرید لوازم دسته دوم هوشمندانه رفتار کنید تا وسیله ی ناکارآمد نخرید.
عدس یک منبع غنی برای تامین آهن بدن و پیشگیری از کم خونی است. دستور پخت و رازهای خوشمزه شدن عدسی را در این مطلب ببینید.
مواد لازم:
عدس: ۲ لیوان
روغن: ۲ ق غ
پیاز: (متوسط/برای پیاز داغ) ۱ عدد
نمک و فلفل: به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی: ۲ الی ۳ ق غ
طرز تهیه:
۱- عدس را از ۲۴ ساعت قبل خیس کنید و آب آنرا عوض کنید. با اینکار شاید مقداری از املاح بیرون ریخته شود، ولی دیگر دل درد نخواهید گرفت و رنگ آنهم پس از پخت تیره نمیشود.
۲- عدسها را با روغن و آب (یا آب مرغ یا گوشت اگر از قبل آماده دارید) بپزید. پس از پخت کامل عدسها پیاز داغ و رب گوجه و نمک و فلفل (و کمی در صورت تمایل ادویه گرام ماسالا یا هر نوع ادویه که میپسندید) اضافه کنید. قوام عدسی را خیلی شل و خیلی سفت نکنید.
۳- آن را با لیمو ترش یا کمی سرکه و روغن زیتون آنرا سرو کنید. (اگر مقدار بسیار کمی پودر گلپر هم روی بریزید خوشمزه و سهل الهضم میشود.)
۸ راز عدسی
از قدیم عدسی برای صبحانه و میان وعدهها استفاده میشده آن هم به این دلیل که غذایی بسیار مغذی است. البته بهترین عدس در ناحیه کاشان و دیزین کشت میشده. برای پخت عدسی نیز نکتههایی وجود دارد که ما به ۸ مورد از آنها پرداختهایم که عبارتند از:
۱. عدس بستهبندی بخرید. توجه کنید که بستهبندی آن چروک و سوراخسوراخ نباشد. در ضمن، وقتی در کاسهای از آب آن را خیس میکنید، عدسها ته ظرف باقی بمانند و به سطح آب نیایند. به علاوه از خریدن عدسهای فلهای نیز خودداری کنید، زیرا امکان دیرپز بودن آنها وجود دارد.
۲. برای آنکه نفاخی عدس گرفته شود آن را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. البته دقت کنید که این زمان بیشتر نشود، زیرا در این صورت عدس بر اثر حرارت دیدن، له و پوستش جدا میشود.
۳. برای آنکه عدسها سریعتر پخته شوند ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید و بعد از طلایی شدن، عدسها را نیز اضافه کنید و بعد از این مرحله به عدس، آب اضافه کنید. با این کار عدسها سریعتر میپزند.
۴. ادویه و چاشنیهای این غذا را در مراحل پایانی به آن اضافه کنید، زیرا هم باعث دیرپز شدن عدس میشوند و هم عطر و بوی ادویهها از بین خواهند رفت.
۵. به عنوان ادویه به این غذا زیره بزنید و اگر تمایل دارید در آن گلپر بریزید، چاشنی عدسیتان بهتر است سرکه باشد، اما در صورت نزدن گلپر، چاشنی مناسب این غذا آبلیموی تازه است.
۶. اگر آب عدسیتان تمام شد، بهتر است به آن آب جوش اضافه کنید و در آن کمی عصاره مرغ یا سبزیجات نیز بریزید و اگر عدسی شور شد از سیبزمینی استفاده کنید.
۷. برای خوشمزهتر شدن عدسی به آن سیبزمینی نگینی شده اضافه کنید و هرگز از گوشت استفاده نکنید، زیرا عدسی، غذایی است که گوشت ندارد.
۸. عدسی غلظت مشخصی دارد، بهتر است نه خیلی رقیق باشد و نه مانند حلیم غلیظ بلکه مانند آشی نسبتاً غلیظ باید پخته و سرو شود.
منبع:سایت برترین ها
چگونه چاق شویم؟قبل از مطالعه توصیه های موجود در این مطلب، توجه کنید که اگر به کمبود وزن جدی دچار هستید یا به دنبال یک برنامه غذایی صحیح هستید، باید به پزشک متخصص تغذیه مراجعه کنید. آنچه در اینجا خواهید خواند، تنها توصیه هایی مفید و بی ضرر برای تغذیه و فعالیت شما است.عمل کردن به نکات زیر موجب میشود به تدریج وزنتان اضافه شود و چاق شوید، اما فراموش نکنید که اضافه شدن وزن با چاقی (انباشته شدن چربی) متفاوت است، پس داشتن یک برنامه ورزشی مناسب، به قوی شدن و شکل گیری ماهیچه ها کمک میکند و برای شما اندامی متناسب به ارمغان می آورد.
مراحل افزایش وزن و چاق شدن:
چگونه چاق شویم- پنج مرحله برای افزایش وزن و چاق شدن وجود دارد که به این ترتیب است :
۱) میزان کالری یا انرژی ای را که در یک روز معمولی دریافت می کنید، محاسبه کنید. چیزی را تغییر ندهید و همانطور که هر روز می خورید یادداشت کرده و انرژی آن را محاسبه کنید. این کار را می توانید با استفاده از هرم غذایی انجام دهید. این مرحله بسیار اهمیت دارد، پس با دقت این عمل را انجام دهید. همچنین خودتان را وزن کنید.
۲) بعد از انجام مرحله یک ، رژیم از روز بعد شروع می شود؛ بدین ترتیب که ۵۰۰ کالری به آنچه هر روز مصرف می کردید بیافزایید. مثلاً اگر در یک روز معمولی ۲۰۰۰ کالری مصرف می کردید، بقیه ی هفته هر روز ۲۵۰۰ کالری مصرف کنید. بجای اینکه در سه وعده حجم زیادی غذا بخورید و یا اینکه کل روز مشغول خوردن باشید، انرژی روزانه را به ۵ تا ۶ وعده تقسیم کنید و وعده ها را با فاصله ۵/۲ تا ۳ ساعت مصرف کنید. بخاطر داشته باشید باید " زیاد " بخورید تا وزنتان" زیاد " شود.
۳)بدنسازی و ورزش، مرحله مهم دیگری برای افزایش وزن و چاق شدن است.ورزشهای وزنه برداری (از دمبلهای کوچک گرفته تا کار با دستگاههای وزنه برداری) انجام دهید. این هم یکی از مهمترین مراحل افزودن صحیح وزن است و باید به طور صحیح انجام شود. اگر فرصت ندارید که هر روز به باشگاه بروید، چند جلسه حرکات ساده و قابل انجام دادن در خانه را با مربی تمرین کنید و سپس در خانه به ورزش ادامه دهید.
۴)آخر هفته خودتان را وزن کنید. می بینید که پس از یک هفته وزنتان بیشتر شده است. انتظار نداشته باشید یک باره ۴ تا ۵ کیلو اضافه کنید. افزایش وزن به اندازه ۵/۰ تا ۱ کیلو در هفته طبیعی است و بیشتر از این نشان دهنده افزایش بیش از حد چربی در بدن شماست. پس افزایش ۵/۰ تا ۱ کیلو در هفته کافی است، اگر چه کم به نظر می رسد، ولی آخرماه ۵/۲ تا ۴ کیلو می شود.
۵) نکته مهم در مورد افزایش وزن و چاق شدن این است که وقتی وزن شما ثابت شد، در این موقع است که باید مقدار بیشتری غذا بخورید تا وزنتان دوباره بالا برود. بنابراین اگر با رژیمی که اجرا می کنید، وزنتان برای دو هفته ثابت ماند، نشان می دهد که باید به رژیم خود ۲۵۰ کالری اضافه کنید و به همین ترتیب، هر دفعه که طی دو هفته وزن اضافه نکردید، دوباره ۲۵۰ کالری اضافی به رژیم مصرفی تان بیفزایید.
منبع:سایت بیتوته
امروزه با وجود بسیاری از وسایل ،انجام دادن هر کاری بسیار آسان تر از قبل شده .علاوه بر آن مدت زمانی که انسان صرف میکند بسیار کمتر شده که تمامی این ها به نفع ما تمام می شود. البته این دستگاه ها ممکن از برای بعضی ها هزینه بر باشد اما اگر بتوانید هزینه های آن را تامین کنید و وسایل مربوط به کارتان را تهیه کنید بسیار جلو خواهید بود.
دستگاه پیاز خرد کن
میتوان با جرئت گفت که پیاز در بیشتر غذاهای ایرانی خصوصا خورشت های ایرانی وجود دارد . استفاده از پیاز در غذاهای ایرانی به شکل های مختلفی صورت میگیرد یا به صورت خلالی سرخ شده و برای تزیین غذا استفاده می شود و یا برای گرفتن بوی بد انواع گوشت ها در هر حال شما نیاز دارید که آن را خرد کنید . این فرآیند زمانی به یک چالش تبدیل می شود که شما بخواهید در حجم و اندازه بالا این کار را انجام دهید .دستگاه پیاز خرد کن همان طور که از نامش معلوم است وظیفه خرد کردن را بر عهده دارد که تنها به پیاز محدود نمی باشد شما میتوانید انواع سبزیجات را با آن خرد کنید.
دستگاه مرغ بریان
مرغ بریان یکی از غذاهای سالمی است که در اکثر فست فودی ها ارائه می شود .اگر از نظر شما ساندویچ ها و یا انواع پیتزاها مضر می باشد مرغ بریان گزینه ی مناسبی است .
دستگاه مرغ بریان با ظرفیت بالایی که برای نگه داری مرغ دارد می تواند تعداد زیادی از مرغ ها را به طور یکنواخت بریان کرده هم چنین از سوختگی آن جلوگیری می کند و از طرفی غذای شما همیشه گرم خواهد بود.
تجهیزات آشپزخانه صنعتی
اگر در فکر راه اندازی یک رستوران هستید باید در اولویت خود،تجهیزات آشپزخانه صنعتی را قرار دهید .بدون وجود وسایل مورد نیاز شما نمی توانید در کارتان موفقیت کسب کنید . برای تهیه هر غذایی فرقی نمیکند که هدف شما یک خورشت ایرانی است یا یک غذای چینی شما باید ابزار مورد نیاز خود را تهیه کنید تا به وسیله ی آن بتوانید یک غذای مطلوب را به مشتری تحویل دهید.
تجهیزات فست فود
امروزه در بین تمامی کشور ها غذاهای فست فودی بسیار مورد توجه و محبوب واقع شده زیرا هم به راحتی و سرعت آماده می شود و از طرفی بسیار خوش طعم هستند .این سبک غذاها میان قشر جوان نیز بسیار محبوب تر است. بنابراین راه اندازی یک فست فودی میتواند برای شما سودمند باشد به شرط آن که شما تجهیزات فست فود خود را هوشمندانه انتخاب کنید.
کانتر گرم
گرم نگه داشتن حجم بالای غذا یک دغدغه برای رستوران های بزرگ محسوب می شود زیرا گرم ماندن غذا سبب تازگی آن نیز می شود. کانتر گرم توانایی گرم نگه داشتن انواع غذاها خصوصا سوپ و خورشت ها را دارد .از طرفی گرم ماندن غذا امکان رشد باکتری ها را نمیدهد از این رو غذای شما از نظر بهداشتی نیز در رتبه ی اول قرار میگیرد.
شیرازیها برای صبحانه به جای حلیم و کله پاچه و املت معمولا آش سبزی میخورند. آش سبزی شیرازی با عطر و طعم بینظیر هم با گوشت و هم بدون گوشت درست میشود و اگر گذرتان به شیراز افتاده باشد حتما در مغازههای فروش آش و حلیم حتما چشمتان به دیگ آش سبزی هم خورده است. طرز تهیه بهترین آش سبزی شیرازی با گوشت و بدون گوشت که در روزهای سرد زمستان حسابی هم میچسبد را در این مطلب بخوانید. مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر
گوشت سردست گوسفندی با استخوان: ۵۰۰ گرم
سبزی آش سبزی شامل: تره ۱ کیلوگرم و ترخون خشک ½ لیوان فرانسوی دستهدار
نخود: ۲/۳ لیوان دستهدار فرانسوی
عدس: ۲/۳ لیوان دستهدار فرانسوی
لوبیا سفید: ۲/۳ لیوان دستهدار فرانسوی
برنج: ۲ لیوان دستهدار فرانسوی
پیاز: ۱ عدد
پیاز داغ: به مقدار دلخواه
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، فلفل قرمز: به مقدار لازم
طرز تهیه
حبوبات را از شب قبل خیس کنید و چند بار آبشان را عوض کنید. قبل از هر چیز حبوبات را بپزید. بهتر است ابتدا نخود و لوبیا را بپزید، چون از عدس دیرتر میپزند. سپس در یک ساعت پایانی پخت عدس را هم اضافه کنید. سبزی آش که همان تره است را هم پاک کنید و بشورید و وقتی خشک شد ریز خرد کنید.
در این فاصله گوشت را در یک قابلمه جداگانه با یک عدد پیاز درشت و نمک و فلفل و زردچوبه بپزید. گوشت خوب باید بپزد، چون قرار است آن را له کنیم. برنج را هم جداگانه با مقداری نمک و روغن بپزید تا حدی که شفته شود. سبزیهای ساطوری خرد شده را جداگانه بپزید و در مقداری روغن تفت دهید تا رنگش عوض و مقداری سرخ شود. برای خوشرنگتر شدن آش میتوانید مقداری سبزی قورمه سبزی سرخ شده هم به تره در حال سرخ شدن اضافه کنید.
گوشت پخته شده را از قابلمه خارج کنید و استخوانهایش را جدا کنید و به صورت جداگانه کاملا با گوشتکوب له کنید، هر چه گوشت را بیشتر له کنید آش کشدارتر میشود. سبزی و برنج را به حبوبات پخته شده اضافه کنید. آب گوشت را هم روی آنها بریزید و گوشت را هم اضافه کنید و اجازه دهید آش روی شعله ملایم گاز خوب بپزد و جا بیفتد. پیازداغ را هم به مقدار دلخواه جداگانه درست کنید.
مقداری از پیاز داغ را در آش در حال پخت بریزید. ۱/۳ آش را جدا کنید و خوب بکوبید یا با میکسر میکس کنید و دوباره به آش اضافه کنید، این کار باعث کشدار شدن آش میشود. در این مرحله ترخون خشک را هم اضافه کنید. صبر کنید تا آش روی شعله ملایم گاز خوب بپزد و جا بیفتد و به غلظت دلخواه شما برسد. بعد از پخت آش سبزی آن را در ظرف مورد نظر سرو و با پیازداغ تزیین کنید. آش سبزی را معمولا با طعم تند فلفل مزهدار میکنند. در صورت تمایل روی آش سبزی فلفل سیاه بپاشید.
نکته
طرز تهیه آش سبزی آبادان و آش سبزی کازرونی هم به همین ترتیب است. اگر آش سبزی را بدون گوشت میپسندید تمام این مراحل را به جز اضافه کردن گوشت و آب گوشت انجام دهید. این مقدار مواد برای تهیه آش برای ۶ تا ۸ نفر است. اگر میخواهید آش سبزی را برای مثلا ۱۰۰ نفر درست کنید مقدار مواد را با توجه به نفرات چند برابر کنید. آش سبزی را مثل سایر انواع آش با کشک هم میتوانید میل کنید.
منبع:سایت خبری برترین ها