پای پرانتزی،از تشخیص تا درمان بدون عمل جراحی
آنچه این روزها درباره مشکلات استخوانی کودکان و نوجوانان میشنویم، با گذشته فرق میکند. اگر در گذشته تنها مشکل کودکان صافی کف پا بود؛ امروزه به دلیل کمتحرکی، استفاده از کیف و کولهپشتی نامناسب و نشستن غیرمتعارف پشت میز اداری و نیمکتهای مدارس مشکلات دیگری نیز به گروه اختلالهای ساختار استخوانی کودکان و حتی بزرگسالان اضافه شده است، از جمله بیماریهای پای پرانتزی؛ زانوی ایکسی، اسکولیوز و ... که در صورت تشخیص دیرهنگام میتواند آسیب جسمی، روحی و هزینه مالی زیادی را برای بهبود بدنبال داشته باشد. اما از طرفی پیشرفت علم پزشکی خوشبختانه در بسیاری ازین موارد امکان درمان این بیماریهای استخوانی را تنها با مراجعه بههنگام به کلینیکهای ارتوپدی فنی حتی بدون نیاز عمل جراحی مقدور ساخته است.
در این مطلب می خواهیم شما را بهصورت کلی با درمان بدون جراحی یکی از شایعترین بیماریهای انحراف استخوانی، "پای پرانتزی" آشنا کنیم. برای این منظور به سراغ دکتر هادی خدایی ارتوتیست و پروتوتیست کلینیک ارتوپدی فنی آتل یکی از بهترین و پیشرفتهترین کلینیکهای ایران در درمان غیر جراحی انحرافات اندامهای حرکتی و ستون مهرهها رفتیم که به ما در اینباره پاسخ میدهند.
1. در مورد زانوی پرانتزی و چگونگی بوجود آمدن پای پرانتزی توضیح میدهید.
دکتر خدایی: برای درک بهتره بیماری پای پرانتزی یا زانوی پرانتزی بهتر است اول روند رشد اندام پا رو از دوران جنینی و نوزادی توضیح بدهم؛ به طور طبیعی هر کودک به دلیل طرز قرارگیری در رحم مادر با پای پرانتزی به دنیا میآیند و تا یک سالگی کمی حالت پرانتزی به میزان حداکثر ١٥درجه را دارند، این زاویه در حدود یک سالگی پنج درجه کاهش یافته و به ده درجه میرسد و بعد از آن کم کم به حالت نرمال تغییر شکل میگیرد، اما این تغییر ادامه یافته و پای کودک به حالت ضربدری درمیآید. تا در حدود بیست تا سی ماهگی عمر کودک پاهای او به صورت نرمال رسیده، به طوری که در حدود ۳ سالگی کودک میبایست حالت طبیعی پا شکل گیرد.
بهبیان سادهتر مسیر تکامل پا از زمان تولد رو میتونیم اینطور بشمریم:
اول پای پرانتزی (با انحنای حداکثر ۱۵ درجه ای) بعد کمشدن انحنا تا رسیدن به حالت نرمال، بعد ضربدری و پس از آن مجددا بازگشت به حالت نرمال صورت میگیرد. کل این پروسه تا سن دو و نیم الی سه سالگی باید طی شود. در غیر این صورت اگر هر کدام از این بیماریها یعنی زانوی پرانتزی و یا زانوی ضربدری بعد از این سن ماندگار بماند حتما باید سیر درمانی ابتدا به صورت غیرجراحی و در موارد خاص حتی درمان جراحی باید انجام شود.
علل بوجود آمدن پای پرانتزی
2. علت اصلی شکل گیری این عارضهها رو لطفا بیشتر توضیح میدهید.
عوامل ایجاد زانوی پرانتزی یا ضربدری گستردگی زیادی داره، و حتی گاهی دلیل این بیماری دریک شخص ممکنه تشخیص داده نشه؛ اما بطور کلی عوامل اصلی رو میتونیم در موارد خلاصه کنیم:
این بیماری شیوع نسبتا بالایی رو درجامعه دارد، و گاهاً بیمارانی رو داریم که سالهاست با این عارضه زندگی میکردند، اما بهفکر درمانش نبودن تا اینکه با عوارض جانبی بیماری مواجه شدن یا درمورد راهکارهای درمانی مطلبی رو خواندهاند.
منبع:سایت خبری برترین ها
ابزارآلات مورد نیاز برای راه اندازی یک آشپزخانه صنعتی به بخش های مختلفی تقسیم می شود .
برای مثال دسته ای از آن ها متعلق به انواع قابلمه ها یا میزکار و... میشود.
اما مهم ترین رکن در هر آشپزخانه اجاق گاز است. چون به کمک این وسیله غذای شما آماده ی خوردن می شود.
داشتن اجاق گاز رستورانی برای کسانی که قصد دارند یک آشپزخانه صنعتی را افتتاح کنند ضروری است.
بدنه ی این وسیله از فلز ضد زنگ ساخته شده برای همین در محیط آشپزخانه آسیب نمی بیند و دچار فرسایش نمی شود.
قیمت این وسیله معقول بوده و برای کسانی که اول راه هستند بسیار مناسب و اقتصادی است.
با توجه به کیفیت بسیار بالا این دستگاه ،طول عمر آن نیز بالا بوده و میتوانید سال ها از آن استفاده کنید.
یکی دیگر از وسایل بسیار کاربردی در یک آشپزخانه تولید کننده میز کار استیل می باشد .این وسیله برای برش دادن به انواع گوشت قرمز یا سفید و یا بریدن انواع سبزیجات مورد استفاده است.
این وسیله دچار خوردگی نمی شود و کیفیت مطلوب خود را حفظ می کند. هم چنین بوی بد گوشت بر روی آن نمیماند و به راحتی می توان این وسیله ی تمیز کرد.
همان طور که از نام این وسیله پیداست از این دستگاه برای دم کردن برنج استفاده میکنند.
دم کشیدن برنج در حجم بالا کار دشواری است زیرا امکان سوختن کل برنج و یا خام ماندن آن بسیار بالا است و در هر صورت رستوران و یا تهیه غذای شما با ضرر مالی بزرگی مواجه می شود.
داشتن یک اجاق پلوپز با کیفیت و مناسب با پخش شعله به طور یکنواخت این امکان را به شما می دهد که یک برنج مرغوب را تحویل مشتری دهید.
هم چنین میتوانید از این دستگاه برای پختن خورشت های ایرانی ، سوپ و یا انواع آش ها در حجم بالا نیز استفاده کنید.
اگر در سرتان فکر راه اندازی یک رستوران سنتی وایرانی را دارید ، باید در لیست منوی غذاها ،کباب را اول از همه درج کنید.زیرا این غذا طرفداران بالایی دارد هم چنین کباب ها از تنوع بسیار زیادی برخوردار هستند.
کباب پز گازی وسیله ای است که به شما برای پختن یک کباب درجه یک یاری می بخشد .
این وسیله با گاز کار میکند بنابراین آلودگی آن به نسبت کم تر از کباب پز هایی است که با ذغال کار میکنند . بنابراین این وسیله میتواند گزینه ی مناسبی برای رستوران هایی باشد که فضای چندان بزرگی ندارند .
اگر تازه کار رستوران داری را شروع کرده اید یا یک تهیه غذای کوچک دارید و فضای چندانی برای وسایل ندارید . اجاق گاز 2 شعله برای شما بسیار مناسب است.
این وسیله کارایی بالایی دارد اما فضای زیادی را اشغال نمی کند هم چنین قیمت پایین تر و مناسب تری دارد. چربی ها و آلودگی ها به راحتی از روی این دستگاه قابل پاک شدن است .هم چنین مدت زمان طولانی برای شما کار میکند.
طرز تهیه کباب بناب
کباب خوشمزه متعلق به شهرستان بناب آذربایجان می باشد و با نام کباب آذربایجانی هم شناخته می شود.
با میزان مواد اولیه ی زیر می توانید برای ۴ نفر کباب بناب تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کباب بناب تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
آشنایی با کباب بناب:
کباب بناب یا کباب ساطوری یکی از انواع کباب های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که شباهت زیادی به کباب کوبیده سنتی دارد. این کباب از گوشت تازه و چربی دار گوسفند، در اندازه ای بسیار بزرگتر از کباب کوبیده معمولی تهیه می شود. تفاوت عمده میان کباب بناب با کباب کوبیده در نحوه آماده سازی آن می باشد بدین صورت که در کباب بناب گوشت به همراه پیاز خرد شده ساطوری می شوند و آماده به سیخ گرفتن می شود، در صورتی که گوشت کباب کوبیده 2- 3 بار با چرخ گوشت چرخ می شود و با پیاز رنده کرده و آبگرفته ترکیب می شود. یکی دیگر از تفاوت ها در طبخ این نوع کباب در مقایسه با کباب کوبیده اندازه و سایز سیخ می باشد. پهنای سیخ کباب بناب بیشتر از کباب کوبیده می باشد. این نوع کباب بصورت یک سیخ بزرگ سرو می شود.
طرز تهیه کباب بناب:
برای تهیه کباب بناب آذربایجان ابتدا گوشت ها را با دقت بشویید و در آبکش قرار بدهید تا آب آن ها خارج شود و بعد روی تخته آشپزخانه گوشت ها را به قطعات متوسط برش بدهید تا راحت داخل چرخ گوشت بروند. گوشت ها را در چرخ گوشت چرخ کنید و کنار بگذارید.
پیازها را پوست بگیرید و کمی خرد کنید، سپس گوشت و پیاز را روی تخته ای بزرگ قرار بدهید و با ساطور همه را با هم خرد کنید و مخلوط کنید.
دقت در برش پیازها در این مدل کباب مهم است زیرا نباید ریز خرد شود تا آب پیازها بیرون بیاید چون باعث شل شدن مایه می شود و نباید درشت خرد شود.
بلکه به اندازه متوسط خرد شود. پیازها را با گوشت در کاسه ای بزرگ قرار می دهیم و روی آن ها نمک و فلفل سیاه بپاشید و مواد را خوب ورز بدهید و روی کاسه را سلفون بکشید و به مدت ۲ ساعت ترکیب گوشت و پیاز را در یخچال قرار بدهید.
نکات کلیدی برای آماده کردن کباب ساطوری بناب آذربایجان
برای به سیخ کشیدن کباب بناب حتما از سیخ های پهن و مناسب کباب کوبیده استفاده کنید چرا که اگر از سیخ نازک استفاده کنید مواد کباب از سیخ می ریزد.
وقتی گوشت روی سیخ کباب قرار گرفت به کمک انگشت شصت و انگشت اشاره شیارهایی را با فاصله های یکسان به روی گوشت ایجاد کنید.
خیلی از آشپزهای برای طعم دار کردن کباب، داخل مواد زعفران اضافه می کنند و یا در انتهای مراحل پخت، 50 گرم کره را در تابه ای کوچک روی حرارت قرار می دهند تا ذوب شود کمی زعفران دم کرده هم به آن اضافه می کنند و مخلوط کره و زعفران را با یک فرچه به آرامی روی کباب ها می کنند تا کباب ها خشک نشوند و طعم لذیذتری پیدا کنند.. اضافه کردن زعفران جزو دستور پخت کباب ساطوری نیست اما در صورت تمایل می توانید این کار را انجام دهید.
یکی دیگر از موادی که به صورت سلیقه ای به مواد کباب بناب اضافه میشود، جعفری ساطوری شده است. در نظر داشته باشید که در صورت اضافه کردن جعفری به گوشت مقدار جعفری نباید به اندازه ای باشد که رنگ کباب را تغییر دهد.
برای تهیه کباب بناب ساطوری میتوانید به جای یک کیلوگرم گوشت گوسفندی از میزان مساوی گوشت گوسفندی و گوساله هم استفاده کنید.
در نظر داشته باشید که مهمترین نکته در خصوص پخت کباب بناب، مراحل ساطوری کردن پیازها است. آب پیاز به هیچ عنوان نباید گرفته شود چرا که پیاز مزه بی نظیری به گوشت میدهد. پس به هیچ عنوان مراحل ساطوری کردن گوشت را با رنده کردن پیاز جایگزین نکنید.
منبع سایت بیتوته
بهترین روش کاشت مو
اگر به تازگی به این موضوع پی برده اید که موهای سرتان بیش از قبل میریزد و طی ماههای اخیر موهایتان هر روز کم پشتتر شده است، نگران نباشید. در میان تمام هزاران سالی که انسان به شکل امروزی روی زمین زندگی میکند، سر شما بهترین وقت را برای کچل شدن انتخاب کرده است.
واقعیت این است که در دوره و زمانهای که ما زندگی میکنیم دیگر کم پشت شدن یا طاسی سر اتفاقی نیست که برای همه (دیر یا زود) بیافتد. با پیشرفت علم بخصوص پزشکی و داروسازی امروز شاید تنها سوال این باشد که از حجم موهایتان راضی هستید یا خیر
اگر جواب خیر باشد بهتر است هرچه سریعتر به یک کلینیک پوست و مو مراجعه کرده و پس از مشاوره با متخصصان عرصه کاشت مو، به صرفهترین و مناسبترین روش را برای سرتان انتخاب کنید.
کاشت مو
در عمل کاشت مو، پزشک ممکن است نوار باریکی از پوست را از پشت سر جدا کند، فولیکولهای سالم ان را خارج نموده و انها را در محلهای فاقد مو پیوند کند که به این روش FUT گفته میشود، روش دیگر برداشت تک به تک گرافتهای مو و کاشت تک به تک انها میباشد که هر گرافت معمولا دارای ۲ اای ۴ تار مو میباشد که در این حالت نوار پوستی از پشت سر برداشت نمیشود، عمل پیوند مو را در قسمتهای مختلف مثل موی سرو صورت (ابرو و ریش و ...) میتوان انجام داد. اگر پیوند و کاشت واحدهای فولیکولی بهدرستی انجام شود، موهای کاشته شده در ناحیهی موردنظر بهطور طبیعی رشد میکنند، دائمی هستند، حالت مناسب داده میشوند، به مراقبت خاصی نیاز ندارند و نمیریزند.
امروزه روشهای مختلف و متنوعی در دسترس علاقمندان به کاشت مو قرار دارد. اگر از دسته افرادی هستید که به کاشت مو فکر میکنید باید توجه داشته باشید انتخاب روش به عهده پزشک یا متخصص کاشت موییست که به آن مراجعه نموده اید و بیش از هر چیز به مواردی، چون وضعیت ریزش مو، نواحی اهدا کننده و کیفیت ناحیه (بانک مو) بستگی دارد. البته شما به عنوان مراجعه کننده میتوانید با تایید خط رویش مو، محدودیتهای زمانی خود و ... متخصص کاشت مو را در انتخاب بهترین روش یاری کنید.
پیش از معرفی روشهای پیوند و کاشت مو اشاره به این نکته ضروریست که طبق بخشنامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تیم کاشت مو تنها در کلینیک تخصصی مجوز دار پوست و مو و زیر نظر متخصصان پوست، جراحان پلاستیک و جراحان سر و گردنی که دانش کافی در زمینه بیماریهای پوست و مو را دارند، قابل انجام است.
کاشت مو به روش FUT
در روش کاشت مو FUT (Follicular Unit Transplantation) نوار باریکی از بافت سر (معمولا پشت و کنار سر) برداشته میشود و سپس توسط متخصصین کاشت مو زیر میکروسکوپهای مخصوص به واحدهای مو یا FUG تبدیل میشود. در گام بعدی برشهایی در نواحی مورد نظر برای کاشت مو ایجاد میکردد و این واحدهای مو در آن برشها کاشته میشود.
مزایا
غیر قابل رویت بودن محل کاشت مو وظاهر طبیعی مو
امکان برداشت مو از دیگر نواحی بدن مثل کتف و سینه
حفظ کیفیت بانک مو
معایب
ایراد بزرگ این روش کاشت مو، ایجاد برشی بزرگ در ناحیه پشت سر است که ممکن است به همان صورت باقی بماند.
همچنین روش کاشت مو FUT برای افرادی که پوست سرشان قابلیت کشیده شدن ندارد و یا در مراحل ابتدایی ریزش قرار دارند به محدودیتهایی همراه است.
کاشت مو به روش FIT
در این روش واحدهای مو به صورت گروهی یا تک تک از نقاط دیگر سر با وسیلهای به نام هولدر یا پانچ برداشته شده و در نواحی بدون مو کاشته میشود. در این روش کاشت مو که چند جلسه طول میکشد خبری از عمل جراحی نیست. روش کاشت مو FIT تقریبا بدون درد است و با بی حسی موضعی انجام میشود. جالب است بدانید در این روش کاشت مو معمولا بعد از یک تا چهار هفته، فولیکولهای مو وارد فاز استراحت میشوند در نتیجه شاهد ریزش مو خواهیم بود. اما نیازی به نگرانی نیست چرا که موها بعد از خارج شدن از این فاز مجددا به رشد ادامه خواهند داد.
مزایا
درد و خونریزی بسیار کم
از بین رفتن جای زخم
عدم نیاز به پانسمان و یا مواظبت از زخم
معایب
هزینه بیشتر
احتمال آسیب دیدن بخش زنده ریشه مو
طولانی بودن روند کاشت مو
آسیب دیدن بانک مو
منبع: سایت خبری برترین ها
فرقی نمیکند که میخواهید چه کاری را از صفر شروع کنید برای راه اندازی هر شغلی شما در ابتدا،علاوه بر داشتن مهارت فردی در زمینه ی کار نیاز مند به یک سری از وسایلی هستید که به کار شما سرعت میبخشد و باعث می شود نتیجه ی مطلوب تری در کار خود ببینید.
برای کسانی که علاقه مند واقعی غذا هستند و می خواهند از غذایشان لذت ببرند سر بودن غذا یک اتفاق ناراحت کننده محسوب می شود .
قطعا هیچ کس علاقه ندارد که خورشت های لذیذ ایرانی را به صورت سرد میل کند .
گرمکن غذا رستورانی وسیله ای است که این مشکل را حل کرده و برای رستوران هایی که غذا را در حجم بالا میپزند وسیله ی کاربردی محسوب می شود.
نمیتوان غذا را هر بار روی شعله ی گاز داغ کرد چون هم زمان بر خواهد بود و هم احتمال سوختن و خراب شدن غذا نیز وجود دارد.
این دستگاه غذا برای برای هر زمانی که بخواهید گرم نگه می دارد.
می توان از پرفروش ترین غذا در منوی رستوران های سنتی ، کباب را نام برد.
کباب پز تابشی وسیله ای برای پختن کباب ها است. این وسیله آلودگی های ناشی از تهیه کباب را ندارد هم چنین فیزیک این دستگاه طوری طراحی شده که میتوان تمامی چربی ها و آلودگی ها را به طور جداگانه خارج کرد.
هیچ آشپزخانه ای بدون وجود اجاق گاز صنعتی معنی ندارد.شما میتوانید انواع غذاها را به وسیله ی این دستگاه طبخ کنید . این وسیله با تعداد شعله های مختلف تولید شده و حق انتخاب برای خریداران قرار داده شما میتوانید با توجه به بودجه ای که دارید هم چنین نیاز کار خود از این اجاق گاز تهیه کنید . فراموش نکنید بدون وجود این وسیله شما نمیتوانید کار رستوران داری را آغاز کنید.
در هر رستورانی از طعم و کیفیت غذا مهم تر ،رعایت نکات بهداشت است . این مهم هم در کیفیت غذا بسیار تاثیر گذار است هم در اسم وآوازه ی کار شما . بی شک هیچ کس رغبت این را ندارد که در رستورانی غذا بخورد که مواد غذایی آن فاسد شده باشد.
فریزر میز کار وسیله ای است که باعث جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی رستوران شما می شود .فرقی نمیکند که شما چه نوع رستورانی را راه اندازی کرده اید این دستگاه برای هر مکانی که با مواد غذایی سر و کار دارد ضروری است.
سیب زمینی یکی از مواد خوراکی است که در بیشتر غذا ها چه ایرانی و چه خارجی کاربرد دارد.
فرآیند آماده سازی آن به روش سنتی آن هم در حجم بالا بسیار زمان بر است .
خلال کن سیب زمینی وسیله ای است که به فرآیند تکه کردن سیب زمینی را سرعت می بخشد. این دستگاه از فلز مرغوب ساخته شده به همین علت از نظر بهداشتی رتبه ی بالایی دارد.