راه اندازی آشپزخانه صنعتی

راه اندازی آشپزخانه صنعتی

راه اندازی آشپزخانه صنعتی

راه اندازی آشپزخانه صنعتی

(ریزش موی سکه ای ) از تشخیص تا درمان

(ریزش موی سکه ای ) از تشخیص تا درمان

آلوپسی آره‌آتا یا ریزش موی سکه‌ای در واقع یک نوع بیماری خود ایمنی در بدن انسان است که بر اثر آن فولیکول‌های موی شما از بین نمی‌روند، اما بدنتان مو‌ها را اضافی تلقی می‌کند و تیشه به ریشه‌شان می‌زند.

در ۳۴ تا ۵۰ درصد موارد و حتی گاهی تا ۸۰ درصد موارد می‌بینیم که تا ۱ سال پس از شروع بیماری، موها مجدد رشد خواهند کرد.

 

یکی از عواملی که در زیبایی افراد سهم بسزایی دارد، موهاست. موها معمولا زیبایی خاصی به چهره انسان می‌بخشند و به همین دلیل است که در طول زندگی باید مواظب آنها باشیم. اما گاهی درطول زندگی، بیماری‌های یا مشکلاتی پیش می‌آید که مانع زیبا به نظر رسیدن موها می‌شود.

 

آلوپسی آره‌آتا یا کچلی سکه‌ای یکی از همان بیماری‌هاست که  با دکتر مجتبی امیری، متخصص پوست، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌ا...(عج) درباره علل و راه‌حل آن گفت‌وگو کرده‌ایم.

 

درباره کچلی سکه‌ای برایمان بگویید. افراد چگونه دچار این بیماری می‌شوند؟


اسم علمی این بیماری آلوپسیا آره‌آتاست که به آن ریزش موی سکه‌ای هم می‌گویند. این اختلال در واقع یک نوع بیماری خودایمنی در بدن انسان است که بر اثر آن فولیکول‌های موی شما از بین نمی‌روند، اما بدنتان موها را اضافی تلقی می‌کند و تیشه به ریشه‌شان می‌زند.

 

متاسفانه هنوز علت اصلی این بیماری مشخص نیست اما در قدیم باور بر این بود که عفونت‌ها عامل بروز آن هستند که امروزه این نظریه رد شده است. گذشته از این، برای اینکه درمان درستی برای بیماری‌تان پیدا کنید، ابتدا باید نوع آن را تشخیص دهید. اگر ریزش موهایتان با خارش، سوزش و تورم همراه باشد، در گروه مبتلایان کچلی سکه‌ای قرار نمی‌گیرید.

 

درست است که اسم این بیماری کچلی سکه‌ای است اما مقدار ریزش موها ربطی به اندازه سکه ندارد و همیشه محدود به میزان اولیه ریزش نمی‌ماند. به عبارت دیگر، شاید وسعت ناحیه کچلی ابتدا کم باشد اما ممکن است بعدا گسترده‌تر شود و حتی تا کچلی کامل هم پیش برود که در این موارد درمان دشوارتر می‌شود.

 

از سوی دیگر، کچلی سکه‌ای فقط روی سر ظاهر نمی‌شود و ممکن است ابروها و مژه‌ها را هم کچل کند. ریش و سبیل یا دیگر نقاط بدن هم از این بیماری در امان نیستند.


 
علائم خاص این بیماری چیست؟


در این نوع ریزش مو یک یا چند لکه طاسی به شکل دایره یا سکه و گاهی بیضی‌شکل به‌طور ناگهانی و بی‌خبر در سر یا ریش ایجاد می‌شود؛ یعنی بیمار متوجه ریزش مو در حمام یا هنگام شانه کردن نمی‌شود و از آنجا که معمولا با سوزش، خارش و درد همراه نیست، از این طریق هم به‌وجود آن پی نمی‌برد و گاه تا مدت‌ها از آن بی‌خبر می‌ماند.

 

گرچه این بیماری اغلب بدون علامت است ولی گاهی بیماران پیدایش لکه‌های جدید را از روی سوزش یا خارش یک منطقه حدس می‌زنند. شکل طاسی به صورت لکه‌های گرد یا بیضی‌شکل است.

 

به همین دلیل به آن طاسی سکه‌ای‌شکل یا لکه‌لکه می‌گویند. اگر ریزش مو محدود به یک یا چند لکه باشد، آن را ریزش موی سکه‌ای محدود می‌گویند. گاهی ریزش مو حالت شبکه‌ای و تورمانند دارد که از اتصال چند لکه حاصل می‌شود و سرانجام گاهی موهای پشت سر و دور سر به شکل نعل اسب می‌ریزد که غالبا علامت خوبی نیست و خبر از پیشرفت بیماری می‌دهد.

منبع:سایت خبری برترین ها

طرز تهیه لازانیا

طرز تهیه لازانیا

در این مقاله طرز تهیه لازانیا به روش های مختلف برای شما عزیزان شرح داده شده است امیدواریم با روش ها لازانیا را درست کنید و از آن لذت ببرید. برای پخت لازانیا می توانید از فر مایکروفر و ماهیتابه استفاده کنید.

 

طرز تهیه لازانیا:

ابتدا یک پیاز را ریز خرد کنید و آن را با مقداری روغن تفت بدهید، 4-5 دقیقه بعد سوسیس ریز خرد شده را اضافه کنید و پس از 5 دقیقه مخلوط سویا و گوشت چرخ کرده را اضافه کنید، پس از اضافه کردن مخلوط سویا و گوشت چرخ کرده به دلیل خاصیت جذب سریع روغن توسط سویا، نیاز دارید تا کمی روغن اضافه کنید.

 

پس از تغییر رنگ کامل مواد قارچ را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کمی رنگ آن عوض شود (زیاد هم قرمز نشود بهتر است) و در پایان ژامبون را همراه فلفل دلمه ای ریز خرد شده به مواد اضافه کنید. 2- 3 دقیقه بعد گوجه فرنگی های میکس شده را به مواد بیفزایید و خوب هم بزنید. در این مرحله می توانید کمی فلفل سیاه و اورگانو نیز به مایه لازانیا اضافه کنید. وقتی مواد خوب با هم مخلوط شدند شعله را خاموش کنید و اجازه بدهید کمی سرد شوند.

 

در حین سرد شدن مواد لازانیا قابلمه ی مناسبی را تا دو سوم آب بریزید همراه با یک قاشق چایخوری نمک و مقداری روغن مایع بگذارید بجوشد. بعد ورقه های لازانیا را یکی یکی و با دقت داخل آب در حال جوش قرار دهید و پس از 8- 10 دقیقه آبکش کنید.


نکته برای تهیه لازانیا : موقع آبکش کردن حتماً کمی آب سرد روی آن ها بریزید. تا حرارت داخل نوارهای لازانیا سبب خمیر شدن آن در زمان پخت نشود.

 

کف و دیواره های یک ظرف (ترجیحا) پیرکس را با میزان خیلی کمی روغن چرب کنید تا نوارهای لازانیا در آخر پخت به راحتی از ظرف جدا شوند. بعد کف ظرف را یک لایه نوار لازانیا بچینید و روی آن را یک لایه خیلی نازک سس گوجه فرنگی بریزید و با مواد لازانیا که اکنون کمی سرد شده است، بپوشانید، بعد روی مواد را اورگانو بپاشید، یک لایه کامل پنیر پیتزا رنده شده بریزید (طوری که تمام سطح مواد را بپوشاند) و بعد مجدداً یک لایه نوار لازانیا بچینید و همین مرحله ها را تکرار کنید تا ورقه های لازانیا تمام شود! یا مواد لازانیا و یا فضای ظرف!!

در پایان هم با سس سفید مخصوص روی کل سطح لازانیا را بپوشانید و یک لایه پنیر پیتزای رنده شده بپاشید و در پایان هم سطح ظرف را با پنیر پیتزای ورقه ای بپوشانید. و ظرف ها را داخل فر با دمای 180 درجه قرار بدهید زمانی که زیر آن شروع به سرخ شدن کرد شعله رویی فر را روشن کنید و اجازه بدهید روی آن طلایی شود. و در آخر هنگام سرو روی لازانیا آویشن بپاشید.

 

طرز تهیه سس سفید لازانیا :
ابتدا آرد را کمی تفت بدهید بدون روغن و کره و پیش از اینکه رنگ آن شروع به تیره شدن کند، کره را به آن بیفزایید و دائم هم بزنید تا کره نسوزد و به خورد آرد برود. وقتی کره آب شد و رنگ آرد کمی برگشت، نمک و فلفل را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.

در این مرحله شیر را آهسته آهسته به ظرف اضافه کنید و تند تند هم بزنید تا مواد ته نگیرند. تا زمانی مواد را روی حرارت نگه دارید که مایع شما تبدیل به یک سس غلیظ شود. به یاد داشته باشید که سس بعد از سرد شدن سفت تر می شود.

 

اگر شیر نداشتید می توانید از آب هم استفاده کنید اما شیر بهتر است.


دلیل استفاده از سس سفید در پخت لازانیا: جلوگیری از خشک شدن لازانیا موقع گریل شدن و همچنین به دلیل داشتن شیر مانع از پخش شدن مواد در اثر حرارت می شود.

منبع:سایت بیتوته

لوازم طبخ و گرم کردن غذا

اصلی ترین وسیله در هر آشپزخانه صنعتی یا در هر رستوران،وسایلی است که مربوط به پخت و پز و یا گرم کردن غذا به کار می رود. بدون وجود چنین وسایلی هیچ گاه یک رستوران شکل نمی گیرد.

از این کارایی این دستگاه ها بسیار حائز اهمیت می باشد زیرا تاثیر مستقیم بر کیفیت غذای یک رستوران می گذارد.

گریل روغنی

گریل روغنی یکی از وسایل پخت و پز می باشد که داشتن آن برای صاحبان فست فودی ها یک ضرورت است.

شما میتوانید به وسیله ی این دستگاه انواع گوشت را به آرامی کباب و مغز پخت کنید.

هم چنین می توانید از این دستگاه برای گریل کردن سبزیجاتی چون سیب زمینی نیز استفاده کنید.

این دستگاه در اندازه های مختلفی ساخته شده که شما میتوانید حق انتخاب داشته باشید.

گاز شش شعله

در پختن غذا،همان طور که مهارت فردی یک آشپز می تواند در طعم و مزه غذا تاثیر گذار باشد، ابزارآلات نیز تاثیر گذار هستند.

 مثلا شما می توانید یک غذا را به بهترین طعم طبخ کنید اما عدم وجود یک گاز با کیفیت،تمامی زحمات شما را هدر می دهد یا غذایتان میسوزد و یا خام میماند.

گاز شش شعله وسیله ای است برای طبخ انواع غذا.این وسیله توانایی تحمل انواع قابلمه ها با هر وزنی که شما فکرش را بکنید دارد.این وسیله دچار اکسایش نمی شود پس میتوانید از آن با خیال راحت در محیط مرطوب آشپزخانه استفاده کنید.

گرمکن غذا برقی

گرم بودن غذا علاوه بر بالا بردن سطح بهداشتی غذا و نابود کردن باکتری ها،بر روی طعم و مزه ی آن نیز تاثیر میگذارد.

مزه ی غذاهای سرد چندان حس نمی شود و خوردن آن لذت بخش نخواهد بود.

گرمکن غذا برقی وسیله ای است که به همین منظور طراحی و ساخته شده .

شما میتوانید ظرف های غذا را در آن قرار دهید تا به طور یکنواخت و به آرامی غذا را گرم کند . هم چنین این دستگاه باعث سوختن غذای شما نیز نمی شود.

اجاق گاز فست فود

اجاق گاز فست فود همان طور که از نامش پیدا است وسیله ای است که وجود آن در هر آشپزخانه ی فست فودی ضروری است.با این که جنس این دستگاه از فلز است اما هیچ گاه دچار اکسایش نمی شود و سالیان سال میتوان کار کند.انرژی تامین کننده این دستگاه یا میتواند از برق باشد یا گاز که انتخاب نوع آن مربوط به خریدار است.

کباب پز زغالی

هیچ کس نمی تواند خوش طعم تر بودن کباب زغالی را انکار کند. با این کباب درست کردن روی زغال آلودگی و دود فراوانی دارد اما ارزشش را دارد زیرا طعم کباب هزاران برابر بهتر می شود.

کباب پز زغالی وسیله ای است که میتوانید با آن کباب زغالی درست کنید هم چنین میتوانید با این وسیله انواع سبزیجاتی چون سیب زمینی را نیز کباب کرده و از طعم آن لذت ببرید

 

فواید و مضرات چای سبز

فواید و مضرات چای سبز

چای سبز ،گیاه بومی چین و هند ، به دلیل فواید سلامتی خود قرنهاست که در سطح جهان مصرف می شود و مورد استقبال قرار می گیرد. چای پرمصرف ترین نوشیدنی جهان بعد از آب است. با این حال ، 78 درصد از چای مصرفی در سراسر جهان سیاه است و تنها حدود 20 درصد آن سبز است.

چای سبز یکی از سالم ترین نوشیدنی های جهان محسوب می شود و حاوی یکی از بالاترین میزان آنتی اکسیدان های هر چای است. مواد شیمیایی طبیعی به نام پلی فنول در چای همان چیزی است که تصور می شود اثرات ضد التهابی و ضد سرطان زا آن را فراهم می کند

چای سبز از برگهای بدون اکسایش تهیه می شود و یکی از انواع چای کمتر فرآوری شده است. بنابراین حاوی بیشترین آنتی اکسیدان ها و پلی فنول های مفید است.

در اینجا فواید و مضرات چای سبز آورده شده است.

 

خواص چای سبز :

چای سبز در طب سنتی چینی و هندی برای کنترل خونریزی و بهبود زخم ها ، کمک به هضم غذا ، بهبود سلامت قلب و روان و تنظیم دمای بدن مورد استفاده قرار می گرفت.

مطالعات اخیر نشان داده است که چای سبز به طور بالقوه می تواند بر همه چیز از کاهش وزن گرفته تا اختلالات کبدی ، دیابت نوع 2 و بیماری آلزایمر تأثیرات مثبتی داشته باشد .

 

چای سبز و پیشگیری از سرطان :

طبق تحقیقات موسسه ملی سرطان، نشان داده شده است که پلی فنولهای موجود در چای باعث کاهش رشد تومور در مطالعات آزمایشگاهی و حیوانات می شوند و ممکن است در برابر صدمات ناشی از اشعه ماوراء بنفش UVB محافظت کنند.

در کشورهایی که میزان مصرف چای سبز زیاد است ، میزان ابتلا به سرطان پایین تر است ، اما با اطمینان نمی توان فهمید که آیا این چای سبز است که از بروز سرطان در این جمعیت خاص جلوگیری می کند یا سایر عوامل سبک زندگی.

 

برخی از مطالعات همچنین تأثیرات مثبت چای سبز بر انواع سرطان زیر را نشان داده اند:

پستان

مثانه

تخمدان

کولورکتال (روده)

مری (گلو)

ریه

پروستات

پوست

معده

 

محققان معتقدند که این میزان بالای پلی فنول موجود در چای است که به از بین بردن سلولهای سرطانی کمک کرده و رشد آنها را متوقف می کند. با این حال، مکانیسم های دقیق ارتباط چای با سلول های سرطانی مشخص نیست.

عوارض و خطرات جانبی چای سبز :

عوارض جانبی یا موارد منع مصرف نوشیدن چای سبز برای بزرگسالان بسیار ناچیز است. با این حال ، خطرات یا عوارض زیر باید روشن شود:

 

حساسیت به کافئینکسانی که حساسیت شدید به کافئین دارند می توانند بی خوابی ، اضطراب ، تحریک پذیری ، حالت تهوع یا معده درد را تجربه کنند .

 

رقیق کننده های خون: افرادی که از رقیق کننده خون (داروهای ضد انعقاد پذیر) مانند کوادامین / وارفارین استفاده می کنند به دلیل داشتن ویتامین K ، باید چای سبز را با احتیاط مصرف کنند.  همچنین از پرهیز از چای سبز و آسپرین خودداری کنید.

 

منبع:سایت بیتوته

10 صبحانه متنوع و مقوی برای کودکان

10 صبحانه متنوع و مقوی برای کودکان 

برخلاف وعده شام که با نخوردنش اتفاق خاصی برای‌تان نمی‌افتد؛ با کنار گذاشتن صبحانه بدن‌تان تا آخر شب انرژی کافی برای انجام کار‌ها را نخواهد داشت. تصور می‌کنید میز صبحانه‌تان تکراری شده یا فرزندان‌تان مثل سابق رغبتی به خوردن این وعده ندارند؛ وقت آن است که فکری برای این موضوع کنید. شما می‌توانید پیشنهاد‌های ما را عملی کنید.

۱. پنکیک خانگی

به جای خرید محصولات صنعتی که اغلب با مواد نگه‌دارنده همراهند، خودتان دست به کار شوید. هیچ چیز جای یک پنکیک خانگی را نمی‌گیرد. مخلوط آرد، تخم‌مرغ و شیر هنگام سرخ شدن در تابه، بوی خوشایندی دارد که اشتهای هر کسی را باز می‌کند. چه بهتر که روی آن عسل، شیره انگور یا میوه‌های فصل بریزید تا بچه‌ها این صبحانه مقوی را با لذت بیشتری بخورند.

۲. سالاد میوه‌های تازه با عسل

ما پیشنهاد می‌کنیم روی میز صبحانه‌تان همیشه یک بشقاب میوه پوست‌کنده کنار بگذارید. این کار، خوردن میوه را برای بچه‌ها راحت‌تر می‌کند و توجه‌شان جلب خواهد شد. علاوه بر آن، شما با درست کردن یک سالاد میوه می‌توانید مخلوطی از ویتامین‌ها را در یک کاسه جمع کنید و در آخر اینکه شربت پرتقال، آلبالو یا عسل می‌تواند طعم تازه‌ای به سالاد میوه شما اضافه کند.

۳. تست وانیلی فرانسوی

این نان یک گزینه ساده و هیجان‌انگیز برای یک صبحانه خوشمزه و سالم است. کافی است در حین دیگر کارهای‌تان، نان تست را به ۳۰ ثانیه در مخلوطی از دو عدد تخم‌مرغ، نصف لیوان شیر، کمی وانیل و شکر نگه دارید. بعد از آن کف یک تابه را چرب کنید و نان‌ها را در آن سرخ کنید تا طلایی شوند. در آخر پودر خوشبوی دارچین و عسل را فراموش نکنید.

۴. سیب پخته با دارچین، خامه و گردو

کافی است از شب قبل، چند سیب قرمز را پوست کنده و بگذارید خیلی آرام نیم‌پز شوند. قبل از سرو صبحانه، سیب‌های پخته را در ظرف بریزید و با یک قاشق خامه، دو عدد گردو، عسل و کمی پودر دارچین تزئین کنید. بدون شک طعم و عطر مطبوع این صبحانه از فکرتان بیرون نمی‌رود.

۵. عدسی با تکه‌های سیب‌زمینی

این صبحانه مقوی را حتما در برنامه‌تان بگنجانید. به یاد داشته باشید که بگذارید عدس‌ها خوب نرم شوند و در آخر کمی آبلیمو چاشنی کار کنید.

۶. کورن فلکس و برشتوک همراه مغز‌ها

بچه‌ها عاشق این صبحانه هستند. آماده کردن این صبحانه هیچ زمانی نمی‌برد. فقط به یاد داشته باشید که برای بالا بردن ارزش غذایی این صبحانه می‌توانید کشمش، بادام و میوه‌های خشک‌شده را به آن اضافه کنید. پیشنهاد استفاده از شیر‌های طعم‌دار به جای شیر‌های ساده هم به نظر هیجان‌انگیز می‌رسد. امتحانش کنید.

۷. املت سیب‌زمینی شیرین

هیچ می‌دانستید املت شیرین با قطعه‌های سیب‌زمینی سرخ‌شده، پیاز‌های باریک خلال شده، تخم‌مرغ و کره چقدر می‌تواند هیجان‌انگیز باشد؟ حتما این خوراک خوشمزه و راحت را با عسل و پنیر چدار امتحان کنید؛ بدون شک مشتری همیشگی‌اش خواهید شد. بنا به سلیقه و ذائقه‌تان می‌توانید به مخلفات این املت اضافه کنید.

۸. اسموتی موز و شکلات

با موز و شکلات صبحانه می‌توانید به راحتی یک صبحانه مقوی و خوشمزه برای بچه‌ها درست کنید. خیلی وقت‌ها آن‌ها به موز‌هایی که حتی ذره‌ای از پوست‌شان لک سیاه دارد، لب نمی‌زنند، اما وقتی آن‌ها را قطعه‌قطعه کرده و با شکلات صبحانه و شیر مخلوط می‌کنید، هیچ‌کس دلش نمی‌آید از خوردن آن صرف‌نظر کند. پس خیلی زود آستین‌ها را بالا بزنید و برای‌شان این صبحانه را آماده کنید. وقت زیادی نمی‌گیرد.

منبع:سایت خبری برترین ها